Nie, utworzenie nowego konta nie zeruje liczby negatywnych opinii i może mieć poważniejsze konsekwencje.
System przypisuje negatywne opinie nie tylko do nowo utworzonego konta, ale także do wszystkich innych kont powiązanych z tym samym użytkownikiem. Jeśli więc stosunek pozytywnych opinii do negatywnych na Twoim koncie pozwala uniknąć blokady, ale postanowisz utworzyć nowe konto, aby ominąć negatywne opinie, nowe konto może zostać zablokowane, a blokada może objąć również konto pierwotne.
Zachęcamy do skorzystania z czatu dostępnego w sekcji „Profil > Otrzymane opinie > Negatywne” aby porozmawiać z użytkownikami, którzy wystawili Ci negatywne opinie, i spróbować rozwiązać sytuację bezpośrednio i konstruktywnie.
Pamiętaj: Próba obejścia systemu przez tworzenie nowych kont może również spowodować utratę dostępu do Twojego pierwotnego konta.