Fungsi Sekat Pengguna

Fungsi sekatan membantu anda mengurus interaksi dengan pengguna lain. Dalam sesuatu tawaran, klik butang Sekat untuk menyekat pengguna. Tindakan ini menghalang interaksi seterusnya dan menyahaktifkan sembang dalam tawaran semasa, tetapi tawaran kekal aktif supaya pertukaran dapat diselesaikan dan cubaan penipuan dapat dikurangkan.

Anda juga boleh menyekat pengguna dengan pergi ke Profil > Sosial, di bahagian Privasi – Pengguna Disekat, kemudian memasukkan nama pengguna mereka.

Jika anda menyekat pengguna, anda tidak lagi boleh mencadangkan atau menerima pertukaran baharu, menghantar atau menerima kad, atau melakukan interaksi lain. Jika pengguna itu ada dalam senarai rakan anda, mereka akan dialih keluar secara automatik.

Pengguna yang disekat masih boleh berkomunikasi dalam sembang untuk menyelesaikan maklum balas negatif. Walau bagaimanapun, anda tidak akan menerima pemberitahuan untuk sembang ini, berbeza daripada sembang dengan pengguna yang tidak disekat.

Cara menyahsekat pengguna

Pergi ke “Profil > Sosial” dan ketik “Pengguna Disekat” untuk melihat senarai pengguna yang anda sekat. Pilih pengguna yang ingin dinyahsekat; selepas itu, anda boleh berinteraksi dan bertukar semula.
Jika anda berkawan di Sticker GO! sebelum menyekat satu sama lain, persahabatan itu tidak akan pulih secara automatik selepas sekatan dibuka. Anda perlu menambah satu sama lain semula untuk memulihkan status rakan di platform.