Funkcja blokowania użytkowników

Funkcja blokowania ułatwia zarządzanie kontaktami z innymi użytkownikami. W ramach propozycji możesz zablokować użytkownika, klikając przycisk Zablokuj. Uniemożliwi to dalsze interakcje i wyłączy czat w bieżącej propozycji, ale sama propozycja pozostanie aktywna, aby można było dokończyć wymianę i ograniczyć próby oszustwa.

Możesz też zablokować użytkownika, przechodząc do Profil > Społeczność, do sekcji Prywatność – Zablokowani użytkownicy i wpisując jego nazwę użytkownika.

Po zablokowaniu użytkownika nie będzie można proponować ani otrzymywać nowych wymian, wysyłać ani otrzymywać kart ani wchodzić z nim w inne interakcje. Jeśli był na Twojej liście znajomych, zostanie z niej automatycznie usunięty.

Zablokowani użytkownicy nadal mogą kontaktować się z Tobą na czacie w sprawie rozwiązania negatywnej opinii. Nie otrzymasz jednak powiadomień o tej rozmowie, w przeciwieństwie do czatów z niezablokowanymi użytkownikami.

Jak odblokować użytkownika

Przejdź do „Profil > Społeczność” i dotknij „Zablokowani użytkownicy”, aby zobaczyć listę zablokowanych osób. Wybierz użytkownika do odblokowania; będziecie mogli ponownie wchodzić w interakcje i wymieniać się.
Jeśli przed zablokowaniem byliście znajomymi w Sticker GO!, po odblokowaniu nie staniecie się nimi automatycznie. Aby przywrócić znajomość na platformie, musicie ponownie dodać się do znajomych.